Alcro
Alcro Färg grundades 1906 under namnet Alfort & Cronholm, och på Norrlandsgatan i Stockholm öppnades den första butiken för ”färger och droger”.

Under 1920-talet samlade Alcro sin tillverkning till en fabrik i Ulvsunda utanför Stockholm. (Där pågick för övrigt färgproduktion fram till 1995 då hela produktionen flyttade till fabrik i Gröndal i centrala Stockholm för att 2007 flytta till Nykvarn utanför Södertälje.)

Alcro var pionjär när det gällde att bearbeta konsumentmarknaden i Sverige. ”Måla på lördag”-kampanjen satte igång ”gör-det-själv”-marknaden ordentligt i Sverige på 50- och 60-talet. På 60-talet gjorde Alcro reklamfilm för biograferna med Martin Ljung som slog fast att ”det är fult att inte måla”.

Detaljer
Kund Alcro
Kunskaper Adobe SC 6
Uppdraget

På uppdrag av Svante Lövgren Reklambyrå satte jag ihop Alcro’s produktkataloger för inom- och utomhusfärger samt tog fram PowerPoint dokument till dessa uppdrag.

Innehåll

Deras nya sida är en one page sida och innehåller: Lediga jobb, Bemanning, Rekrytering, Om oss, Våra ledord, Auktoriserad, Jobba med oss, Referenser och Kontakt.
När vårt företag Enmankort AB var nystartat behövde vi hjälp med den grafiska designen. Allt från logga till hemsida. Vi blev rekommenderade Crister Claesson och tog kontakt. Vi började med att maila vad vi tänkte och hade kort därefter ett möte där vi förklarade hur vi tänkte och vad vi ville förmedla.

Kort efteråt presenterades vår hemsida, logga och grafiska profil som stämde mitt i prick på vad vi hade försökt förmedla vid vårt första och enda personliga möte.

Crister är lyhörd, snabb och har känsla för vad som passar och förmedlar det vi tänker. Han sköter vår hemsida och ser till att vi har rätt uppdateringar oftast innan vi vet att det har kommit ut en ny.

Hemsidan fungerar utmärkt på dator, smartphone och läsplatta. Vi har även fått hjälp med att integrera ett rekryteringsverktyg på vår hemsida som då jobbar tillsammans med vårt rekryteringsprogram. Så fort vi träffar någon kund, vän, släkt eller hör att någon behöver en ny hemsida så rekommenderar vi alltid Crister.

Han förstår våra tankar även när vi inte kan utrycka dem själv. Grattis till dig som är ny kund hos Crister. Du kommer inte att bli besviken. Mattias och Micke ägare Enmankort AB Mattias Elisson

Enmankort AB, Webbsida

Pin It on Pinterest